Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Safari: Ιδιωτική περιήγηση σε Mac και iPhone

Safari: Ιδιωτική περιήγηση σε Mac και iPhone
ired.gr

Η λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης του Safari στο OS X Yosemite και στο iOS 8, παρουσιάζεται βελτιωμένη από τις προηγούμενες εκδόσεις της.

Όταν η λειτουργία της ιδιωτικής περιήγησης είναι ενεργοποιημένη, ο Safari δεν θυμάται τίποτα από τις σελίδες που επισκέπτεστε, το ιστορικό αναζήτησής σας, ή τα στοιχεία της Αυτόματης συμπλήρωσης.

To πρόγραμμα περιήγησης Safari στο OS X Yosemite απέκτησε τη δυνατότητα να ξεκινάει τη λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης ανά-παράθυρο.

Αυτή είναι μια σημαντική διαφορά από το πώς λειτουργούσε η ιδιωτική περιήγηση στο παρελθόν.

Παλαιότερα όλα τα ενεργά παράθυρα του προγράμματος περιήγησης και οι καρτέλες του Safari, άνοιγαν σε λειτουργία της ιδιωτικής περιήγησης.

Τώρα, μπορείτε να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο σε λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης, όπου κάθε καρτέλα σε αυτό είναι μια ξεχωριστή ιδιωτική συνεδρία.

Οποιεσδήποτε άλλες ανοικτές καρτέλες ενεργών παραθύρων του Safari θα παραμείνουν ως κανονικές συνεδρίες.

Για να ανοίξετε ένα παράθυρο, σε λειτουργία Ιδιωτικής περιήγησης από τη γραμμή του, επιλέξτε το μενού "Αρχείο" και επιλέξτε "Νέο Ιδιωτικό Παράθυρο"

safari-ired-mac-01-th

Για να ξεκινήσετε μια ιδιωτική συνεδρία περιήγησης με συνδυασμό πλήκτρων, πατήστε Shift + Command + N, για να ανοίξει ένα νέο παράθυρο του Safari σε λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης

Όποιον τρόπο κι αν επιλέξετε, εφόσον ενεργοποιηθεί η λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης, θα δείτε ένα μήνυμα που αναφέρει χαρακτηριστικά "Η ιδιωτική περιήγηση είναι ενεργοποιημένη".

Το ιστορικό περιήγησης σας θα είναι ιδιωτικό για όλες τις καρτέλες σε αυτό το παράθυρο.

Δεν θα διατηρηθούν οι σελίδες, το ιστορικό αναζήτησής σας, σας ή τα στοιχεία αυτοσυμπλήρωσης ", και σε περίπτωση που αναρωτιέστε, αυτό περιλαμβάνει το ιστορικό και τα cookies του Safari επίσης.

Μπορείτε στη συνέχεια να ανοίξετε πρόσθετες καρτέλες ιδιωτικής περιήγησης, πατώντας Command + Τ στο πλαίσιο του ιδιωτικού παράθυρο.

Τα παράθυρα του Safari στο OS X Yosemite, σε λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης ξεχωρίζουν χαρακτηριστικά από την ενσωμάτωση του σκούρου χρώματος στη γραμμή διευθύνσεων / URL του Safari.

safari-ired-mac-02-th

Στο iOS 8, αντί ενός διακόπτη στις ρυθμίσεις της iOS συσκευής σας, η λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης μπορεί τώρα να ενεργοποιηθεί πιο άμεσα και γρήγορα από το κουμπί διαχείρισης, που μπορείτε να βρείτε όταν πατάτε πάνω στις καρτέλες.

Για να την ενεργοποιήσετε, ανοίξτε το Safari και πατήστε στο εικονίδιο των καρτελών στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης.

Θα δείτε τώρα μια λίστα με όλες τις ανοικτές καρτέλες Safari σας. Βρείτε το το κουμπί "Ιδιωτική" στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης και πατήστε το, για να ενεργοποιήσετε την Ιδιωτική περιήγηση στο iOS 8.

safari-ired-mac-02-th

Στο iOS 8, ο Safari ανοίγει μια καθαρή σειρά των καρτελών για ιδιωτική περιήγηση, και διατηρεί ξεχωριστές λίστες των καρτελών μεταξύ ιδιωτικών και μη ιδιωτικών μέσων περιήγησης.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε εναλλαγή μεταξύ αυτών, χωρίς να χάσετε καμία από αυτές εναλλάσσοντας τη κατάσταση λειτουργίας του προγράμματος περιήγησης μέσω του εικονιδίου 'Ιδιωτική' που περιγράφεται παραπάνω.

Στο iOS 8, θα ξέρετε ότι είστε σε κατάσταση ιδιωτικής περιήγησης, αν δείτε το σκούρο γκρίζο περιβάλλον εργασίας χρήστη κατά την περιήγηση στις ιστοσελίδες.

safari-ired-mac-02-th

Όταν τελειώσετε και επιθυμείτε να βγείτε από την ιδιωτική λειτουργία περιήγησης, πατήστε και πάλι πάνω στο εικονίδιο των καρτελών και καταργήστε την επιλογή 'Ιδιωτική'.

Είναι αρκετά εύκολο να ξεχάσουμε, πως ο Safari μπορεί να συλλέξει πολλές πληροφορίες για εμάς. Διατηρεί ένα ιστορικό των ιστοσελίδων που έχουν φορτωθεί.

Αρκετές από τις ιστοσελίδες αποθηκεύουν προσωρινά στην μνήμη «cookies», τα οποία περιέχουν πληροφορίες, τις οποίες οι διαφημιστές μπορούν να εκμεταλλευτούν αργότερα.

Αυτοί είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους η Apple υποστηρίζει τη λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης (Private Browsing), η οποία μας προφυλάσσει από την ανεπιθύμητη έκθεση των προσωπικών μας δεδομένων."

Δείτε πως μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις νέες λειτουργίες του iOS 8

από jericho

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status