Παρουσίαση iPhone 6 Plus

Παρουσίαση iPhone 6 Plus
ired.gr

Για πρώτη φορά η Apple λανσάρει ταυτόχρονα δύο νέα μοντέλα iPhone, με διαφορετικό μέγεθος και ανάλυση οθόνης. Τα δημοφιλή iPhone 6 και 6 Plus.

Εμείς, φτάσαμε έως το κατάστημα της Apple στην Regent Street (Λονδίνο), για να βρούμε το μοντέλο που μας ενδιέφερε (iPhone 6+, 64 GB, Space Gray).

Μπορείτε να δείτε και το Review που κάναμε στο iPhone 6 πατώντας εδώ.

Η συσκευή υπέστη επί ένα μήνα εξαντλητική χρήση, με βάση τις πραγματικές καθημερινές μας ανάγκες, προκειμένου η παρουσίασή μας να σας βοηθήσει ουσιαστικά.

Η συσκευασία περιλαμβάνει ως συνήθως:

  • Την συσκευή
  • Τα ακουστικά
  • Τον εξαγωγέα της κάρτας SIM
  • Τον φορτιστή

Πρώτη εντύπωση

Η μόνη διαφορά κατά την διαδικασία αρχικοποίησης, σε σύγκριση με τις προγενέστερες συσκευές, είναι πως πλέον μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε μεταξύ της τυπικής ή της εμφάνισης "με ζουμ". Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα να αλλαχθεί αυτή η ρύθμιση και σε δεύτερο χρόνο. Ρυθμίσεις > Οθόνη και φωτεινότητα > Ζουμ οθόνης

iphone 6 plus zoom

Στην περίπτωση της επιλογής "με ζουμ", τα εικονίδια των εφαρμογών είναι μεγαλύτερα και το κενό ανάμεσά τους, μικρότερο.

Επίσης, στα νέα μοντέλα η Apple, προκειμένου να διευκολύνει την χρήση με το ένα χέρι, προσέθεσε την λειτουργία του "reachability".

iphone 6 plus reachability

Τι είναι αυτό; Αγγίζοντας (όχι πατώντας) δύο φορές το home button, ολόκληρο το περιεχόμενο της οθόνης "χαμηλώνει" προς τα κάτω και μας δίνεται η δυνατότητα να "φτάσουμε" τα πάνω σημεία της οθόνης με το ένα χέρι.

Διαβάστε τα συμπεράσματα μας μετά από 1 μήνα χρήσης

Η δοκιμασία της καθημερινής χρήσης

Πρώτες παρατηρήσεις

Οι διαστάσεις τις συσκευής είναι: Ύψος 158,1 χιλιοστά, πλάτος 77,8 χιλιοστά και πάχος μόλις 7,1 χιλιοστά. Το βάρος του είναι 172 gr.

Η κάμερα που προεξέχει στην πίσω πλευρά αλλά και οι "γραμμές" της κεραίας είναι τα μόνα "ψεγάδια" στον κατά τα άλλα πετυχημένο σχεδιασμό της συσκευής.

Για την προστασία της συσκευής χρησιμοποιήσαμε την δερμάτινη θήκη της Apple στην έκδοση Product (RED).

power button iphone 6

Το Power / Sleep button έχει μεταφερθεί από την επάνω πλευρά στα δεξιά για ευκολότερη πρόσβαση με το ένα χέρι.

Η οθόνη

iphone 6 screen

Το πρώτο που προσέξαμε στην μεγάλη οθόνη των 5,5 ιντσών, ήταν η εκπληκτική ανάλυση Full HD, αλλά και το αποτέλεσμα των τεχνολογιών IPS και dual domain, που παρέχουν εξαιρετική εμπειρία χρήσης.

Η οθόνη του iPhone 6 plus είναι φωτεινή & ευκρινής ακόμα και υπό δύσκολες γωνίες θέασης. Είναι βέβαιο ότι θα την απολαύσετε.

Για την ακρίβεια είναι η καλύτερη LED οθόνη που μπορείτε να βρείτε σε smartphone. Υστερεί ελάχιστα σε σύγκριση με κάποιες AMOLED υλοποιήσεις της Samsung, αλλά αυτό μόνο στους πρώτους μήνες χρήσης.

Σε αντίθεση με τις LED υλοποιήσεις, οι αντίστοιχες της AMOLED τεχνολογίας δεν έχουν ακόμα επιτύχει την ίδια σταθερή απόδοση σε βάθος χρόνου.

Ταχύτητα και Εμπειρία χρήσης

speed and specs iphone 6 plus

Δεν θα έχετε κανένα παράπονο. Γρήγορο, με μηδενικό lag, θα απολαύσετε το iOS σε όλο του το μεγαλείο. Ο Α8 τα καταφέρνει καταπληκτικά.

Η δε απόδοση της κάρτας γραφικών κυρίως σε optimized για την Metal τεχνολογία τίτλους είναι απλά...μαγική. Full HD Console quality gaming.

Η εμπειρία χρήσης είναι απλά αψεγάδιαστη, απολαυστική και διασκεδαστική. Ειδικά με την έκδοση 8.1.1 του iOS δεν θα ξανακοιτάξετε ποτέ προς τα πίσω.

Λυγίζει;

pocket iphone 6 plus

Δεν υποβάλαμε την συσκευή στα γνωστά tests που μπορείτε να βρείτε στο YouTube, αλλά μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε, πως με συνήθη καθημερινή χρήση δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα.

Προσωπικά το τοποθετώ στην μπροστινή τσέπη του τζιν, όπως έκανα και με το iPhone 5 χωρίς ίχνος λυγίσματος.

Μέγεθος - ευκολία χειρισμού με το ένα χέρι

iphone 6 vs iphone 6 plus

Ακόμα και με το "reachability" δεν θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την συσκευή με το ένα χέρι για όλες τις εργασίες σας.

Προσωπικά, έχοντας αρκετά μεγάλα δάκτυλα εκτελώ το 50 με 60% των tasks με το ένα χέρι, αλλά δεν θα ισχύσει το ίδιο για τον μέσο χρήστη.

Αν η χρήση με το ένα χέρι είναι προαπαιτούμενο για εσάς, τότε το iPhone 6 Plus δεν θα καλύψει τις ανάγκες σας.

Η συσκευή δεν θα χωρέσει σε στενές ή μικρές τσέπες. Επίσης, ίσως σε μερικές περιπτώσεις χρειαστεί να αλλάξετε συνήθειες ως προς την μεταφορά της.

Αν το μέγεθος δεν είναι θέμα για εσάς, δεν θα ξανακοιτάξετε πίσω και ακόμα και οι 4,7 ίντσες του μικρότερου μοντέλου θα σας φαίνονται ελάχιστες.

Μπαταρία

iphone 6 plus μπαταρία

Ερχόμαστε στο μεγαλύτερο πλεονέκτημα της συσκευής. Για όλους όσους θέλουν να χρησιμοποιούν την συσκευή τους στο έπακρο, χωρίς να απενεργοποιούν Bluetooth, Wi-Fi, υπηρεσίες push, ή να μειώνουν την φωτεινότητα, το iPhone 6 Plus είναι η λύση.

Θα απολαύσετε την συσκευή σας χωρίς να χρειαστεί να την φορτίσετε κατά την διάρκεια της ημέρας. Με πραγματική, ρεαλιστική χρήση θα πέσετε για ύπνο με την συσκευή σας να έχει ακόμα 10-30% μπαταρίας.

Προσοχή, τα νούμερα που αναφέρει η Apple είναι κατά πολύ μεγαλύτερα, αλλά εδώ αναφέρουμε αποδόσεις σε πραγματικές συνθήκες.

Κατά την καθημερινή χρήση, πολλές από τις λειτουργίες που καταναλώνουν μπαταρία είναι ενεργοποιημένες ταυτόχρονα.

Όσοι βέβαια χρησιμοποιούν λιγότερο την συσκευή, κατά την διάρκεια της ημέρας, θα μπορούν να απολαύσουν τουλάχιστον 2 ημέρες χρήσης.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 2,915mAh.

Κάμερα

camera iphone 6 plus

Μαζί με την οθόνη, η κάμερα είναι το δεύτερο σημείο που το iPhone 6 plus διαφοροποιείται από το μικρό της αδερφάκι, το iPhone 6. Έχει προστεθεί οπτικός σταθεροποιητής εικόνας (OIS) που θα σας βοηθήσει για πιο σταθερά πλάνα σε φωτογραφίες και video, αλλά κυρίως σε καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλής φωτεινότητας.

Έχει προστεθεί η καταγραφή video slow-mo και στα 240 fps (εκτός των 120 fps που προϋπήρχε) αλλά και η Full HD καταγραφή video στα 60 fps για εξαιρετικά ομαλή κίνηση.

Η εστίαση είναι άμεση και συνεχής και θα την απολαύσετε, ειδικά κατά την καταγραφή video.

Μην σας παρασύρουν τα specs, με εξαίρεση την λειτουργία του zoom εάν αυτό χρειαστεί, σε πραγματικές συνθήκες τα 8 megapixels της συσκευής θα σας φανούν κατά πολύ ανώτερα από τα 12 ή 16 MP του ανταγωνισμού.

Και αυτό γιατί η Apple επέλεξε αντί να αυξήσει τον αριθμό των pixels, να τα μεγαλώσει και να επιτρέψει την καλύτερη "παγίδευση" του φωτός από τον αισθητήρα.

Ένα είναι σίγουρο: Αυτήν την κάμερα θα την απολαύσετε όσο καμία άλλη σε φορητή συσκευή!

Touch ID

touch id iphone 6 plus

Η γνωστή τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων της Apple, τώρα είναι ακόμα πιο γρήγορη και κάνει πιο σωστή "ανάγνωση".

Τώρα δεν έχουμε καμία δικαιολογία για να μην κλειδώσουμε τις συσκευές μας.

Apple Pay

apple pay iphone 6

Η επανάσταση των ανέπαφων πληρωμών μόλις ξεκίνησε. Αλλά δυστυχώς μόνο για τις ΗΠΑ στην πρώτη φάση. Ο συνδυασμός του NFC chip με το Touch ID μαζί με την υλοποίηση της Apple στο iOS 8 θα αλλάξει τα δεδομένα στις ανέπαφες πληρωμές.

Γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια.

Δεν είναι τυχαίο πως ενώ η NFC τεχνολογία υπάρχει εδώ και χρόνια, το Apple Pay ένα μήνα μετά το λανσάρισμά του, έχει ήδη αποκτήσει το 50% της "πίτας" των ανέπαφων συναλλαγών στις μεγάλες αλυσίδες λιανικής της Αμερικής.

Αποχρώσεις και χωρητικότητες

Οι διαθέσιμες αποχρώσεις της συσκευής είναι οι γνωστές (τουλάχιστον ονομαστικά): Silver, Gold & Space Gray. Και λέμε ονομαστικά γιατί η Space Gray έκδοση είναι πολύ πιο ανοιχτόχρωμη από την αντίστοιχη του iPhone 5S.

Είναι και η έκδοση που προτιμήσαμε γιατί οι "γραμμές" της κεραίας είναι λιγότερο ενοχλητικές αισθητικά, από ότι στις άλλες δύο εκδόσεις. Σε κάθε περίπτωση η χρήση θήκης θα σας γλυτώσει από αυτές, αλλά και από την προεξοχή της κάμερας.

Σχετικά με τις διαθέσιμες χωρητικότητες, η Apple ναι μεν δίνει την έκδοση των 64GΒ στην τιμή των 32GΒ (σύγκριση με τιμολόγηση iPhone 5S έως και την ημερομηνία κυκλοφορίας του iPhone 6 Plus) και των 64GΒ σε αυτή των 128GΒ, αλλά θα προτιμούσαμε την κατάργηση των 16GΒ.

Δεν συνιστούμε την αγορά συσκευής με χωρητικότητα 16GΒ. Μπορεί οι cloud υπηρεσίες να έχουν μπει στην ζωή μας, αλλά τα 16GΒ απλά δεν φτάνουν.
Διαθέσιμες χωρητικότητες: 16, 64 & 128GΒ.

Συμπέρασμα

iPhone 6 plus vs iphone 6 apple

Η Apple άργησε πολύ να μπει στον χώρο των Phablets, αλλά το έκανε πετυχημένα.

Πανέμορφη οθόνη, σχεδόν άψογος σχεδιασμός, μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας και μια υπέροχη κάμερα, "παρέα" με το iOS 8 συντελούν σε μια κορυφαία εμπειρία χρήσης.

Θα θέλαμε τα 32GΒ να ήταν η μικρότερη χωρητικότητα και η RAM να ήταν στα 2GB, κυρίως για να αποδειχτεί πιο future proof η συσκευή.

Για όσους δεν έχουν πρόβλημα να μεταφέρουν μια πραγματικά μεγάλη (αν και πολύ λεπτή) συσκευή αλλά και έχουν σχετική οικονομική άνεση, το iPhone 6 Plus είναι με διαφορά η καλύτερη επιλογή τους.

Μπορείτε να δείτε και το Review που κάναμε στο iPhone 6 πατώντας εδώ.

Δείτε πως μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις νέες λειτουργίες του iOS 8

από Kostthem

Δείτε περισσότερα: